Onsdag

När jag väl lyckades palta mig ut ur rummet var alla som uppslukade av jorden. Solen sken som bara den, jag ville så gärna gå ut på promenad att jag fick panik och gick hur många varv som helst här inne för att hitta nån som ville följa med. Men ingen fanns. Alla var borta.

Så tillslut frågade jag var alla var, hittade rummet och klev in i mörkret och den totalt obefintliga luften. På en stor skärm visades Barnhemmet, en spansk skräckis som led mot sitt slut, så det var bara att vända igen. Ge upp, slå sig ner på skolgården och njuta ensam i solen och se på de spanska barnen på grundskolan här bredvid spela boll. När filmen var slut kom dock två killar ut, så det var bara att hugga direkt (haha). Det visade sig vara trevliga gubbar från Växjö (svar nej vi har fortfarande inte fått leka namnlekar och lärt känna varandra på krystade klass-vis) som skulle till Carrefour. Så jag honkade, fick min efterlängtade promenad i solen och två nya bekantskaper, yes! När vi var tillbaka lite senare var det dags att åka vidare till en Bodega, ett vinställe typ. Inte så fasligt intressant direkt, luktade dessutom jäst överallt och ja.. vin är väl kanske inte mitt intresserområde precis. Men det är stor del av Jerez historia och kultur iallafall, så det får man väl inte missa. Efter en lunchmacka utanför åkte vi hem igen, tog ännu en promenad till Carrefour och tappade bort vårt sällskap när jag och Micha gick till toaletterna. Så vi fick loda runt själva, vi hade tänkt reka hela butiken men orkade inte och tog det lite slarvigt istället. Hittade avdelningen för skarvsladdar iallafall, så dit kanske jag återkommer... Jag måste nämligen sitta i min säng för att kunna ha datorn på, vid skrivbordet finns inget uttag för mig, och utan sladd dör min dator. Sänglampan har inte heller något närliggande uttag, så den har jag ställt på sängkanten mellan sängen och väggen.Hmpf. Sist utforskade vi glassdisken, de har ingen portionsglass här! Åtminstone har vi inte hittat den. Istället hittade vi 1-litersförpackningar för 9 spänn, riktig himla budgetglass! Så vi köpte en vanilj och en choklad, samt ett paket plastskedar. Sen gick vi ut och satte oss i solen på en bänk och körde igång. Chokladglassen hade exakt samma konsistens som chokladmousse, hur gott som helst! Vaniljen passade fint som munrensning mellan tuggorna, blir lite för mycket att bara äta choklad... När vi ätit halva chokladen var och en fjärdedel av vaniljen höll vi på att kräkas och gav upp. Men gott var det!

En kul grej med att vara här är förresten alla dialekter. Karlstad, Skellefteå, Halmstad, Jönköping... Fascinerande nog tänkte Joel gissa att jag var från Västerås - just på grund av min dialekt! Har aldrig hört det förr tror jag, "jag har ju ingen dialekt".


Så här ser utsikten från min säng ut kring 18-19 förresten. Det är nice.
Kommentarer
Anonym

Ingen dialekt? Ja, jo just det, tjena!Vad hände med den där hälsoresan... passa dig innan du måste lägga alla pengar på att köpa nya kläder! ;D

2008-10-29 @ 22:24:53

visa att ni lever:

namn:
kom ihåg mig?

mail: (vår hemlis)

cyberplace:

hälsning:

Trackback