HALLOWEEN NIGHT AT CAMPUS





gissa vilka som vann tredje pris förresten? hahah! nu blir det snart utgång, puzzzz // spy fly the second

rundvandring

en del av bilderna från igår!









Önskemål?

Idag har vi somsagt hemstudier, fast bara till lunch den här veckan som tur är. Jag har filat lite på bloggen (som faktiskt är en del av mitt projektarbete hemma i Sverige), men får inte allt att bli riktigt som jag vill. Frustrerande! Efter lunchen tänkte jag fixa bilderna från igår om jag kan, så får ni se de också. Lite trist att jag inte laddar upp allt (blir så långa inlägg då! dessutom är det ju väldigt tidskrävande när nätet är segt), men fler bilder kanske dyker upp på facebook eller något sånt nångång. Och lite hipp som happ såklart, som den här bilden.  Annars får ni gärna komma hem till mig i jul, så kör vi en riktigt genomgång på hela min resa! Fett med mys.

Har någon nått särskilt önskemål på vad jag ska berätta om/dokumentera förresten? Vad tycker ni är intressant?
Har ni några frågor?
(Ni får maila mig också, om ni skulle vilja - [email protected]! Det vore trevligt.)

PALLA


det här är viktor. och manglarmange.

02:45

Nyss såg jag på Don't mess with the Zohan, sjukt värdelös! Fast ganska komisk ibland, haha. Michaela somnade mot mig i soffan, och det var nästan det roligaste dock. Just nu är det typ storm ute låter det som. Det regnar iallafall, och vinden viner mot fönstret. Imorgon har vi hemstudier, men hemma är det lov så det trodde vi att vi skulle få här med såklart. Men icke! Fy säger jag bara... Snart helg iallafall!

Imorgon, eller när det nu blir (seeegt internet) dyker fler bilder upp iallafall. Idag (var det verkligen idag? dagarna är så otroooligt långa här) var vi nämligen på rundvandring i centrum. Så nästa gång det är natt och det blir till att gå hem borde jag nästan hitta faktiskt...

TÍO PEPE









några bilder från bodegan (gonzalez byass) i onsdags.

Projekt

Alltså, jag pallar redan inte det här. Verkligen inte!!

I RATHER GO AND PICK SOME OF THOSE WILD STRAWBERRIES


PICK EM' UP!

do you speak english? no.

Åh jösses, sjukaste kvällen. Och det var inte ens särskilkt sjukt egentligen. Hur som helst fick jag stappla hem med tre fulla killar från stan nyss, taxibolaget la på i örat på oss så det var bara att knata på. Ingen aning om var riktigt men halvvägs plockade en snäll taxichafför upp oss på vägen när han skjutsade hem sin vän. Och tja, vi var väl mer eller mindre på rätt väg faktiskt, men vad hjälpte det. Den ena höll på att däcka hela tiden, den andra hade på sig min silverjacka från barnavdelningen och den tredje gick som i trans. Och så var det jag då. Världens drygaste som försöker ta hand om de, orka att jag ska vara mammig och dryg jämt. Men jaja, det kan säkert behövas det med.

Kvällen var hur som helst nice, nu börjar man komma igång att lära känna folk lite. Men jag tror aldrig jag andats så mycket cigarettrök som idag dock, huvaligen. Mina kläder luktar bajs. Godnatt!

Onsdag

När jag väl lyckades palta mig ut ur rummet var alla som uppslukade av jorden. Solen sken som bara den, jag ville så gärna gå ut på promenad att jag fick panik och gick hur många varv som helst här inne för att hitta nån som ville följa med. Men ingen fanns. Alla var borta.

Så tillslut frågade jag var alla var, hittade rummet och klev in i mörkret och den totalt obefintliga luften. På en stor skärm visades Barnhemmet, en spansk skräckis som led mot sitt slut, så det var bara att vända igen. Ge upp, slå sig ner på skolgården och njuta ensam i solen och se på de spanska barnen på grundskolan här bredvid spela boll. När filmen var slut kom dock två killar ut, så det var bara att hugga direkt (haha). Det visade sig vara trevliga gubbar från Växjö (svar nej vi har fortfarande inte fått leka namnlekar och lärt känna varandra på krystade klass-vis) som skulle till Carrefour. Så jag honkade, fick min efterlängtade promenad i solen och två nya bekantskaper, yes! När vi var tillbaka lite senare var det dags att åka vidare till en Bodega, ett vinställe typ. Inte så fasligt intressant direkt, luktade dessutom jäst överallt och ja.. vin är väl kanske inte mitt intresserområde precis. Men det är stor del av Jerez historia och kultur iallafall, så det får man väl inte missa. Efter en lunchmacka utanför åkte vi hem igen, tog ännu en promenad till Carrefour och tappade bort vårt sällskap när jag och Micha gick till toaletterna. Så vi fick loda runt själva, vi hade tänkt reka hela butiken men orkade inte och tog det lite slarvigt istället. Hittade avdelningen för skarvsladdar iallafall, så dit kanske jag återkommer... Jag måste nämligen sitta i min säng för att kunna ha datorn på, vid skrivbordet finns inget uttag för mig, och utan sladd dör min dator. Sänglampan har inte heller något närliggande uttag, så den har jag ställt på sängkanten mellan sängen och väggen.Hmpf. Sist utforskade vi glassdisken, de har ingen portionsglass här! Åtminstone har vi inte hittat den. Istället hittade vi 1-litersförpackningar för 9 spänn, riktig himla budgetglass! Så vi köpte en vanilj och en choklad, samt ett paket plastskedar. Sen gick vi ut och satte oss i solen på en bänk och körde igång. Chokladglassen hade exakt samma konsistens som chokladmousse, hur gott som helst! Vaniljen passade fint som munrensning mellan tuggorna, blir lite för mycket att bara äta choklad... När vi ätit halva chokladen var och en fjärdedel av vaniljen höll vi på att kräkas och gav upp. Men gott var det!

En kul grej med att vara här är förresten alla dialekter. Karlstad, Skellefteå, Halmstad, Jönköping... Fascinerande nog tänkte Joel gissa att jag var från Västerås - just på grund av min dialekt! Har aldrig hört det förr tror jag, "jag har ju ingen dialekt".


Så här ser utsikten från min säng ut kring 18-19 förresten. Det är nice.

Hola!

Jag är verkligen sjukt dålig, jag glömmer allt så himla fort, kunde (jo, jag kan, men jag har glömt!) typ inget på provet. Därför ska det verkligen bli nice att få nöta lite, ha spanska varje dag och kunna testa det i praktiken liksom. Då LÄR det ju sätta sig något bättre.

Nu är tittar alla på nån spansk skräckfilm, säkert typ REC eller nått. Vill inte sitta vid datorn, men skräckfilm är verkligen inget för mig så vad ska man göra liksom... Nejdå, jag tror jag tar på mig ett par dojor och kilar runt lite, letar efter någon likasinnad eller pratar med en receptionist eller whatever! Nu tassas det iofs en massa i korridoren (sjukt lyhört här! första natten var jag tvungen att titta så att jag verkligen stängt dörren, kändes som om det verkligen stod folk i hallen och pratade) så nån borde jag väl kunna stalka...

Hasta luego!

God morgon!

Fett värd frukost idag, istället för en liten vit baguette fanns det halvlånga, halvgrova. Dessutom finns det rätt mycket pålägg här (fast osten var slut idag) så det var bara att lassa på. Subway - släng dig i väggen! Fast somsagt, ingen fil...

Om ca 5 är det dags för vår första spanskalektion, vi ska, om jag fattat det rätt, få göra ett prov för att se om vi ska plugga nybörjarspanska eller lite mer avancerat. Även fast jag läst spanska i 6 år redan känns det typ som om jag kommer hamna med nybörjarna... Ärligt, jag glömmer allt på tre röda! Men, men, det återstår att se. Ska bli kul att komma igång iallafall, spanjorerna här är inte så himla duktiga på engelska nämligen (och det kliar i mig över att få komma igång!). Igår på stormarknaden frågade jag var de hade glassen, varpå tjejen i inte förstod nånting. "Helado?" (glass) provade jag på då och då blev hon nervöst ivrig, visade fyra fingrar, pekade på nödutgångsskylten, sa ungefär "cuatro...verde!" (fyra grön). Jag hängde inte heelt med så tillslut lyckades hon också klämma fram "four green" (som om det hela blev tydligare). Glassen fanns hursomhelst fyra gröna nödutgångsskyltar bort och tillslut förstod även jag det.

Idag verkar det vara fint väder, ganska kallt visserligen men sol. Har ni inte noterat det finns det en liten ikon här till höger som visar dagens väder här nere i Jerez. Det är inte somrigt, men det är inte heller höst-vinter-rusk som hemma. Snarare lite våraktigt - underbart!

Skrapa

För min del blev det inget Wii, jag slog mig ner bland några tjejer och Niklas som praktiserar i köket. Han har varit här en vecka redan och skvallrade en massa om det mesta, det verkar vara en hel del skit bakom det här Campuset bekräftade även han (igår pratade vi lite med några på högskolan, som också sa en del...). Vad när hur varför och andra detaljer tar jag inte här dock, inte nu iallafall. Jag vet ju typ inget. Men det är intressant iallafall. Dessutom säljs det typ knark överallt här och trots att kriminaliteten i Spanien är som lägst här i Jerez (och i vårt område) så finns det tydligen skummisar överallt och höga stängsel kring varje bostad. Ni behöver inte oroa er dock, vi har vakter kring oss dygnet runt, och dessutom tycker jag hela vistelsen blir lite mer spännande såhär (än så länge iallafall). Det finns alltid något skit bakom ytan var man än befinner sig verkligen! Det verkar man aldrig komma ifrån...

(Haha, låter så kul när jag skriver "än så länge". Vadå liksom, hur länge har jag varit här? En dag? Eh.. Haha!)

***


Projektstart & McFlurry

Den här dagen känns evighetslång. Har jag verkligen bara vaknat upp i den här sängen en gång? Helt otroligt.

Efter lunch idag startade vi iallafall upp projektet, "This is Jerez" som det så fint heter. Det hela går ut på att vi i grupper ska genomföra ett projekt som på något vis knyts ann till ett spanskt företag, tex genom att göra en broshyr åt en vinkällare eller en hemsida åt en lokal butik. Detta eftersom det här också ska kunna räknas som vår praktik. Min grupp ska göra nån slags informationsfilm om Jerez, och av nån anledning råkade jag bli projektledare. Det känns sisodär, men ingen av oss var särskilt initiativtagande så jag kände mig tvungen. Annars kommer jag ändå bara lägga mig i och tjura på att det inte blir ordentligt skött (inte för att jag sköter det ordentligt alltså, bara det att om jag själv har ansvaret kan jag ju inte klaga)... Men ja, vi får se hur det fortskrider. Det är troligt att vi förminskar det, känns rätt luddigt just nu och min magkänsla är inte på topp heller. Men det blir förhoppningsvis roligt iallafall!

Nu ikväll drog vi till Carrefour igen, denna gång med pengar på fickan. Det blev en chokladkaka, flytande tvål och en McFlurry! Hälsoveckor my ass... McFlurryn var hur som helst intressant, skitdyr (2 euro nånting) och med jordnötsm&ms och kolasås! Mmm! Fast rätt ovärd somsagt. Glass verkar dyrt.

Nu hägrar Wii i ett TV-rum en bit bort. Eftersom jag hoppade in i duschen när vi kom hem från den lilla kvällspromenaden har jag redan missat rätt mycket av det, så att sitta här och osocialisera sig är väl inte särskilt bra... Jag riskerar väl att bli utfryst tillslut! Jaja, det är väl egentligen ingen större skillnad. Puss och godnatt!